Сумнівів немає: ЦРУ переконливо довело причетність саудівського принца до вбивства Хашоггі
Категорія
Світ
Дата публікації

Сумнівів немає: ЦРУ переконливо довело причетність саудівського принца до вбивства Хашоггі

Сумнівів немає: ЦРУ переконливо довело причетність саудівського принца до вбивства Хашоггі
Джерело:  CNN

Очільниця ЦРУ США Джина Хаспел провела закритий спецбріфінг для американських сенаторів, на якому переконливо довела, що саудівський принц Мухаммед ібн Салман причетний до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. Після представлених доказів сенатори заявили, що у них більше сумнівів немає, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Видання не уточнює, які докази причетності саудівського принца до жорстокого вбивства журналіста були представлені, але вони остаточно переконали сенаторів щодо винуватості Мухаммеда ібн Салмана.

Зокрема, сенатор Боб Коркер заявив, що саудівський принц не тільки наказав ліквідувати Хашоггі, а й контролював вбивство. Він переконаний, що суд присяжних засудив би Мухаммеда ібн Салмана "за півгодини".

Слід зазначити, що незважаючи на переконливі докази ЦРУ про причетність саудівського принца до вбивства Хашоггі, в Білому домі не хочуть стверджувати винність Мухаммеда ібн Салмана. Раніше з цього питання Трамп заявляв, що роль королівства у впливі на світові ціни на нафту і угоди по зброї "більш важливі для національних інтересів США". Тим самим він виступив в "захист" принца, щоб уникнути дорікань Саудівської Аравії.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс на закритих слуханнях в Конгресі також заявив про відсутність прямих доказів причетності наслідного принца Саудівської Аравії до вбивства журналіста Хашоггі, всупереч висновкам ЦРУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, як вбили саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі. Турецькі правоохоронці вважають, що Хашоггі ввели наркотик і розчленували безпосередньо в кабінеті консула.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?