Даємо вам 60 днів: США висунули жорсткий ультиматум РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Даємо вам 60 днів: США висунули жорсткий ультиматум РФ

Даємо вам 60 днів: США висунули жорсткий ультиматум РФ
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США через 60 днів призупинять свої зобов'язання за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, якщо Росія не повернеться до його виконання, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Ми вдаємося до такого кроку з кількох причин: російські дії підривають національну безпеку США, загрожують мільйонам європейців. Крім того, договір не розповсюджуються на такі країни як Китай, Північна Корея та Іран, які можуть вільно розвивати будь-яку зброю... Якщо Росія визнає свої порушення і повернеться до його виконання, ми, звичайно, це вітатимемо. Але тільки Росія може врятувати цей договір", - додав Помпео.

За його словами, Росія постійно заперечувала розробку нової ракети, навіть коли США надали інформацію про характеристики ракети і графік випробувань.

"Попри весь успіх, який приніс цей договір, сьогодні маємо протистояти російському шахрайству із зобов’язаннями щодо контролю над зброєю. Російські порушення сталися не вчора. Росія випробовувала нову ракету з середини 2000-х", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії  Володимир Путін стверджує, що РФ здатна на ядерний удар тільки в разі удару у відповідь.  За його словами, в такому випадку, росіяни стануть мучениками і потраплять в рай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?