Вафоломей підготував Томос для України: Порошенко назвав дату Об'єднавчого собору
Категорія
Україна
Дата публікації

Вафоломей підготував Томос для України: Порошенко назвав дату Об'єднавчого собору

Вафоломей підготував Томос для України: Порошенко назвав дату Об'єднавчого собору
Джерело:  online.ua

Вселенський патріарх Варфоломій підготував Томос по автокефалії України і оголосив дату проведення Об'єднавчого собору. Проголошення створення Автокефальної Помісної Православної Церкви в Україні і вибори її предстоятеля відбудуться 15 грудня 2018 року в Святій Софії.

Дату проведення Об'єднавчого собору повідомив президент України Петро Порошенко, повідомляє ONLINE.UA.

Порошенко уточнив, що патріарх Варфоломій поінформував його про те, що вже підписані відповідні листи запрошення ієрархам УПЦ КП, УАПЦ та представникам УПЦ Московського патріархату для участі в історичній події. Український лідер підкреслив, що Вселенський патріархат і Священний Синод відкинули всі претенціі РПЦ щодо автокефалії України та підтвердили рішення надати незалежність українській церкві.

Нагадаємо, кілька днів тому Архієрейський синод Вселенського патріархату затвердив проект статуту майбутньої Української церкви. В контексті попередньо прийнятого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію української церкви і в очікуванні видачі патріаршого і синодального Томосу святий і священний синод розробив конституційний статут української церкви

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко заявляв, що не дозволить Москвоскому патріархату розставляти "пальці віялом" в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?