Справа про держзраду: суд ухвалив рішення по Януковичу
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа про держзраду: суд ухвалив рішення по Януковичу

Справа про держзраду: суд ухвалив рішення по Януковичу
Джерело:  УНН

Адвокати колишнього президента України Віктора Януковича попросили суд зупинити кримінальне провадження проти нього у зв'язку з хворобою. Суд прийняв рішення відмовити в задоволенні клопотання. На даний момент суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення остаточного рішення судом першої інстанції у справі Януковича, обвинуваченого в державній зраді, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

"У випадку, якщо обвинувачений захворів на тяжку тривалу хворобу, яка виключає його участь у судовому провадженні, суд зупиняє провадження до його одужання ... Прошу суд задовольнити моє клопотання - зупинити кримінальне провадження в зв'язку з наведеними даними", - попросив адвокат Януковича на засіданні 5 грудня, в ході якого екс-президент повинен був виступити з останнім словом.

За словами захисників, Янукович не може також вийти на відеозв'язок з лікарні, тому що немає для цього технічної можливості, йому забороняють лікарі і це принижує його гідність - виступати з лікарняної палати з останнім словом.

Також вони уточнили, що можливо колишньому президенту України доведеться виїхати в Ізраїль на операцію, закликавши допитати ізраїльського лікаря, який зможе підтвердити стан Януковича.

"У задоволенні клопотань про допит лікаря, про призупинення і оголошення перерви відмовити", - оголосив своє рішення суд.

Прокурор в суді заявив, що звинувачення "вважає право обвинуваченого Януковича на виступ з останнім словом фактично реалізованим, так як вже неодноразово йому надавалася така можливість", нагадавши, що на протязі останнього року Януковичу надавалася реальна можливість взяти участь в судових засіданнях.

В даний час, Оболонський районний суд Києва вийшов до нарадчої кімнати для винесення вироку в кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді. Остаточне рішення буде оголошено судом публічно, а про дату такого рішення буде повідомлено пізніше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Янукович збирався виступити в суді з останнім словом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?