У Путіна жорстко відреагували на ультиматум США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна жорстко відреагували на ультиматум США

У Путіна жорстко відреагували на ультиматум США
Джерело:  online.ua

Речниця МЗС Росії Марія Захарова підтвердила, що 4 грудня посольство США в Москві передало відомству офіційну ноту з повідомленням, що американська сторона призупинить свої зобов'язання за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, якщо Росія не повернеться до його виконання, передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Ми прийняли ці документи для подальшого опрацювання. У цьому тексті знову відтворені безпідставні звинувачення, нічим не підкріплені, в зв'язку з нібито порушенням російською стороною цієї угоди", - сказала Захарова.

За її словами, російська сторона неодноразово заявляла, що це, м'яко кажучи, - "домисли".

"Жодних доказів, які підтверджували б цю американську позицію, нам так і не представили", - зазначила вона.

Нагадаємо, нещодавно держсекретар США Майк Помпео пояснив, чому Вашингтон вдається до такого кроку, і заявив, що Росія ще може врятувати договір.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 20 жовтня заявив про намір вийти з договору через його недотримання з боку РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти стверджують, що припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) між США і Росією може дати Пентагону нові можливості для протистояння ракетним розробкам Китаю. Однак, на їхню думку, нова гонка озброєнь може суттєво посилити напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і буде мати жахливі наслідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?