Дали Путіну останній шанс: в НАТО прийняли важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Дали Путіну останній шанс: в НАТО прийняли важливе рішення

Дали Путіну останній шанс: в НАТО прийняли важливе рішення

У Брюсселі відбулося засідання НАТО, на якому особливу увагу було приділено ситуації в Керченській протоці.Генсек Альянсу Йенс Столтенберг за підсумками зустрічі заявив, що вона була важливим сигналом Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг, кажучи про заходи, вжиті після нападу Росії на Україну в Керченській протоці, повідомив про рішення збільшити присутність військових кораблів НАТО в Чорному морі - до 120 днів цього року в порівнянні з 80 днями в минулому році, про патрулювання неба над Чорним морем і про розміщення багатонаціональної бригади альянсу в Румунії.

Він підкреслив, що НАТО буде стежити за ситуацією і виходячи з оцінок Альянсу, приймати важливі рішення щодо нарощування присутності в Чорному і Азовському морях.

На засіданні НАТО був присутній глава МЗС України Павло Клімкін. Коментуючи прийняті рішення Альянсу, він підкреслив, що "давно не чув такої підтримки союзників". Він запевнив, що було обговорено "багато конкретних речей" для формування жорсткої відповіді на російську агресію, але подробиці переговорів Коімкін не став розкривати, пославшись на їх конфіденційність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко закликав Захід до рішучих дій проти агресії Росії, підкресливши, що жорсткі заяви не зупинять Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?