Ми не здамося: Угорщина висунула нову жорстку вимогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не здамося: Угорщина висунула нову жорстку вимогу Україні

Ми не здамося: Угорщина висунула нову жорстку вимогу Україні
Джерело:  online.ua

Угорщина підтримує територіальну цілісність України, але не здасться в боротьбі за захист інтересів угорської громади на території цієї країни, тому продовжить блокувати засідання Комісії Україна-НАТО.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після завершення першого дня міністерської зустрічі НАТО в Брюсселі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт угорського уряду.

"На нас чинять сильний тиск, щоб віддати цю позицію. Якщо ми здамося, у нас не буде ніяких інших ресурсів для участі в житті угорської громади", - підкреслив Сійярто.

Угорський прем'єр вважає, що питання щодо захисту прав угорської громади в Україні невіддільне від питання національної безпеки. Він в ультимативній формі заявив, що Угорщина розблокує засідання УкраЇна-НАТО, тільки якщо Київ зробить необхідні кроки для "відновлення прав" угорської громади.

"М'яч на стороні України", - скандально підсумував Сійярто.

Слід зазначити, що Угорщина вже тривалий час блокує засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні. Але на минулому в Брюсселі міністреском засіданні, яке відбулося 4 грудня, Будапешт не протестував проти присутності глави МЗС України Павла Клімкіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на засіданні НАТО на рівні глав МЗС членів Альянсу були прийняті важливі рішення щодо відповіді на агресію Росії проти України в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?