Росія заявила про загрозу провокацій з хімзброєю на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія заявила про загрозу провокацій з хімзброєю на Донбасі

Росія заявила про загрозу провокацій з хімзброєю на Донбасі
Джерело:  online.ua

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявляє, що Україна нібито перекидає війська до лінії розмежування на Донбасі і нібито готує провокації із застосуванням хімічної зброї, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Такі дії можуть призвести до жертв серед мирного населення і суперечать не тільки мінським угодами, а й міжнародним домовленостям про заборону і обмеження зброї масового ураження", - заявила Захарова.

Окрім того, російське відомство закликало місію ОБСЄ активізувати спостереження в регіоні.

"Очевидно, що Київ відверто саботує мінський комплекс заходів, і це викликає побоювання з нашого боку. Введений з ініціативи Порошенка з 28 листопада воєнний стан в десяти областях України, в тому числі на Донбасі, не тільки суперечить букві і духу комплексу заходів, але і несе в собі серйозну загрозу відновлення бойових дій", - сказала представник російського МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше командувач Збройними силами України Віктор Муженко заявив, що Росія з кінця серпня зміцнює свої сили біля кордону з Україною, і зараз військова загроза з її боку – найбільша з 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?