Новий скандал: Словаччина вислала російського дипломата за підозрою в шпигунстві
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий скандал: Словаччина вислала російського дипломата за підозрою в шпигунстві

Новий скандал: Словаччина вислала російського дипломата за підозрою в шпигунстві
Джерело:  online.ua

Росія опинилася в новому шпигунському скандалі. На цей раз з'ясувалося, що російський дипломат вів розвідку в Словаччині. Його вислали з країни і оголосили персоною нон грата.

Про новий шпигунський скандал за участю Росії повідомив прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні під час брифінгу, який транслювали братиславські мережеві канали, повідомляє ONLINE.UA.

"На основі інформації, отриманої від військової розвідки, 22 листопада 2018 року був висланий дипломат з апарату військового аташе посольства РФ в Словаччині. Він був оголошений персоною нон грата, так як займався розвідувальною діяльністю проти Словаччини і НАТО", - уточнив словацький прем'єр.

Він додав, що російський дипломат покинув територію Словаччини протягом 48 годин після того, як його оголосили персоною нон грата. У російському посольстві відмовилися коментувати ситуацію.

Слід зазначити, що Словаччина була однією з небагатьох країн Європи, які в березні 2018 роки не приєдналися до масштабної висилки російських дипломатів у справі про отруєння Сергія Скрипаля в Солсбері.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія більш 20 років тому завербувала австрійського полковника, який зливав ГРУ РФ важливі дані. В Австрії вирішили зберегти діалог з Росією і не висилати російських дипломатів, незважаючи на шпигунський скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?