Росія знову може це зробити: США зробили тривожний прогноз щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія знову може це зробити: США зробили тривожний прогноз щодо України

Росія знову може це зробити: США зробили тривожний прогноз щодо України
Джерело:  online.ua

Влада США не очікує, що Росія, порушивши міжнародні зобов’язання, буде дотримуватися їх у майбутньому, тому не виключають нових інцидентів в районі Керченської протоки. З даною заявою виступив Джордж Кент, заступник помічника держсекретаря США, відповідальний за держави Східної Європи та Кавказу, включно з Україною, передає ONLINE.UA.

Політик підкреслив, що право вільного проходження українських цивільних і військових кораблів з одного українського порту до будь-якого іншого українського порту гарантується як угодою між Росією та Україною 2003 року щодо статусу Азово-Керченської акваторії, так і міжнародним морським правом.

"Інше питання – чи можете ви за нинішніх обставин розраховувати на те, що Росія буде дотримуватися зобов’язань. І це – справді виклик. Бо ми розуміємо, що одне питання – комерційні перевезення, а інше – прохід кораблів ВМС. Необхідно бути готовим до того, що Росія знову піде на порушення міжнародного права і знову захопить українські кораблі" - зазначив Кент.

Він наголосив, що перед тим, як знову спрямувати кораблі до Керченської протоки, Україні варто зважити, чи не піде Росія на нове порушення своїх міжнародних зобов’язань і чи не вирішить вона повторити те, що вже сталося 25 листопада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?