Розрив ракетного договору: Путін пригрозив відповіддю на ультиматум США
Категорія
Політика
Дата публікації

Розрив ракетного договору: Путін пригрозив відповіддю на ультиматум США

Розрив ракетного договору: Путін пригрозив відповіддю на ультиматум США
Джерело:  online.ua

Ультиматум США по ракетному договором запізнілий. Якщо Вашингтон вирішив вийти з договору РСМД і виробляти таку зброю, то і Росія буде це робити.

Таким чином на ультиматум США відповів президент РФ Володимир Путін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Найголовніше обгрунтування - це те, що ми щось порушуємо. При цьому, як зазвичай ніяких доказів порушень з нашого боку не надається. Насправді США думають, на кого б звалити цей свій, на мій погляд, необдуманий крок", - відреагував Путін на загрозу США вийти з ракетного договору, якщо Москва не повернеться до нього протягом 60 днів.

При цьому Путін назвав зрозумілим намір США розірвати договір про ракети середньої і меншої дальності. Він підкреслив, що багато інших країн, крім Росії і США, давно мають подібну зброю.

"Тепер, мабуть, наші американські партнери вважають, що ситуація змінилася настільки, що і США повинні мати таку зброю. Яка відповідь з нашого боку? Так проста: ми тоді теж будемо це робити", - пригрозив Путін.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Майкл Помпео за підсумками зустрічі глав МЗС країн - учасниць НАТО в Брюсселі заявив, що Вашингтон зупинить виконання своїх зобов'язань по ДРСМД, якщо Росія протягом 60 днів не повернеться до виконання договору. У свою чергу генсек НАТО Йенс Столтенберг додав, що альянс "дає Росії останній шанс для порятунку ДРСМД", інакше РФ доведеться готуватися "до миру без ракетного договору".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Путіна знайшли причину виходу США їх ракетного договору з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?