Об'єднавчий собор: в РПЦ назвали "політичним проектом" автокефалію України
Категорія
Україна
Дата публікації

Об'єднавчий собор: в РПЦ назвали "політичним проектом" автокефалію України

Об'єднавчий собор: в РПЦ назвали "політичним проектом" автокефалію України
Джерело:  online.ua

У РПЦ не втомлюються знаходити приводи для обурення і нових звинувачень по автокефалії України. На цей раз представники Московського патріархату назвали політичним проектом надання незалежності українській церкві через те, що дату Об'єднавчого собору оголосив президент України Петро Порошенко, а не патріарх Варфоломій.

Про це написав у Telegram голова синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Московського патріархату Володимир Легойда, повідомляє ONLINE.UA.

"Ось цікаво, дату так званого об'єднавчого собору на Україні озвучує не Патріарх Варфоломій або глава "розкольницького" Київського патріархату Філарет. Або ще хтось із глав неканонічних утворень. А президент України. Прямо чистий імператор Костянтин! І після цього можна всерйоз говорити, що відбувається, не політичний проект?", - заявив Легойда.

Раніше повідомлялося, що УПЦ МП відмовилася брати участь в Об'єднавчому Соборі по створенню Української помісної церкви, який відбудеться 15 грудня. Про це заявив представник УПЦ МП, архієпископ Климент.

"Наша позиція не змінилася. Українська православна церква не братиме участі в цьому соборі, оскільки створення Української автокефальної церкви не відповідає канонічним нормам", - заявив представник Московського патріархату.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава УПЦ КП патріарх Філарет виступав з важливою заявою щодо того, хто очолить єдину помісну церкву України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?