В ЄС представили план протидії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС представили план протидії РФ

В ЄС представили план протидії РФ
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу пропонує збільшити витрати на боротьбу з фейковими новинами в Інтернеті, створивши з березня 2019 року систему швидкого сповіщення, щоб якнайшвидше попереджати уряди та спонукати технологічні компанії до боротьби з дезінформацією, передає ONLINE.UA з посиланням на  Reuters.

"Існують міцні докази, які вказують на те, що Росія є основним джерелом дезінформації в Європі. Дезінформація є частиною російської військової доктрини та частиною стратегії з розколу та ослаблення Заходу", - сказав віце-президент Єврокомісії з єдиного цифрового ринку Андрус Ансіп.

Окрім того, відомо, що Європейська комісія хоче попросити соціальні медіа-платформи, зокрема Facebook, Twitter і Google, надавати щомісячні звіти про кампанії з дезінформації, які проводить Росія, напередодні виборів до Європарламенту в травні наступного року. У Брюсселі хочуть, щоб технологічні гіганти погодились активізувати зусилля, спрямовані на видалення неправдивого чи незаконного контенту (розпалювання ненависті, екстремізм та онлайн-продаж контрафактної продукції).

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що санкції Євросоюзу, прив’язані до мінських домовленостей, не працюють, тому необхідно терміново створити механізм санкцій, пов’язаний з порушеннями міжнародного права і прав людини. З даною заявою виступила  Наталі Точчі, яка є радницею високої представниці ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?