Сербія погрожує Косово збройним втручанням - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Сербія погрожує Косово збройним втручанням - відома причина

Сербія погрожує Косово збройним втручанням - відома причина
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністерка Сербії Ана Брнабич попередила Косово про серйозні наслідки у разі створення там армії. Вона наголосила, що цілком можливе збройне втручання в колишню провінцію, передає ONLINE.UA з посиланням на AP.

Політикиня сподівається, що інтервенції вдасться уникнути і потреби «використовувати армію не буде ніколи».

"Але, на жаль, зараз це один із варіантів на столі", – зазначила вона, додавши, що етнічно албанське керівництво Косова має "отямитися".

Ана Брнабич додала, що Сербія не може стояти збоку і дивитись мовчки, поки хтось проводить "нову етнічну чистку" сербів на Балканах.

До слова, президент Сербії Александр Вучич раніше заявив, що шукатиме підтримки з боку Росії та Китаю у зв'язку з планами Косова створити армію. Влада попереджає, що цей крок може призвести до відновлення зіткнень на Балканах. Також він визнав, що його політична стратегія стосовно Косова зазнала поразки, тому що "серби вважають за краще втратити все".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Сербії  заявив, що завжди підтримував і продовжує підтримувати територіальну цілісність України, оскільки Київ ніколи не робив нічого проти Сербії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?