Командувач ВМС України хоче обміняти себе на полонених українських моряків
Категорія
Політика
Дата публікації

Командувач ВМС України хоче обміняти себе на полонених українських моряків

Командувач ВМС України хоче обміняти себе на полонених українських моряків
Джерело:  online.ua

Командувач військово-морськими силами України Ігор Воронченко заявив, що готовий сісти до російської в'язниці замість 24 українських моряків, яких РФ захопила в полон в Азовському морі, передає ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання Bild.

"У мене розривається серце, коли я бачу своїх солдатів, яких протизаконно утримують в Росії", – сказав Воронченко.

Окрім того, командувач ВМС наголосив, що конфлікту, що стався у Керченській протоці, військові кораблі НАТО не змогли б зарадити своєю присутністю в Азовському морі.

"Існує угода від 2003 року, за якою будь-якому військовому судну для заходу в Азовське море необхідний дозвіл і від України, і від Росії. Це означає, що навіть якби Україна хотіла, Росія б цього не дозволила",
– пояснив Воронченко.

Він також додав, що НАТО могло б збільшити свою присутність у Чорному морі.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва готова розглянути гіпотетичні пропозиції щодо обміну українських моряків, затриманих у Керченській протоці, однак про реакцію на такі ініціативи говорити передчасно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?