США кинули виклик Росії - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

США кинули виклик Росії - перші подробиці

США кинули виклик Росії - перші подробиці
Джерело:  online.ua

5 грудня американський ракетний есмінець USS McCampbell проплив у водах Японського моря в безпосередній близькості від затоки Петра Великого на півдні Приморського краю Росії. З даною заявою виступила прес-секретарка Тихоокеанського флоту США Рейчел МакМарр, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Вона наголосила, що такі дії з боку США кидають виклик надмірним морським претензіям Росії і мають на меті відстояти свободи і права на законне використання моря, яким користуються Сполучені Штати та інші нації.

"Офіційний представник ВМС США підкреслила, що Вашингтон не визнає претензії Росії на водні території, заявивши, що Москва претендує на райони, які набагато перевищують 12 миль від російського узбережжя, гарантованих міжнародним правом", - сказано в повідомленні.

Представник ВМС США назвала маневр американського есмінця операцією "Вільна навігація".

"Ці операції демонструють, що Сполучені Штати будуть літати, плавати і діяти всюди, де це дозволено міжнародним правом", - сказала МакМарр.

Окрім того, вона зазначила, що це відноситься як до Японського моря, так і до інших місць по всьому світу.

Як повідомляв ONLINE.UА, 29 листопада  канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Захід запроваджує санкції проти Росії, щоб стати на захист міжнародного права,  і додала, що вона буде обговорювати ситуацію в Азовському морі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на майбутньому саміті G20 в Аргентині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?