В США розповіли, як РФ намагається вплинути на вибори в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В США розповіли, як РФ намагається вплинути на вибори в Україні

В США розповіли, як РФ намагається вплинути на вибори в Україні
Джерело:  Голос Америки

Представник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що Росія намагається вплинути на вибори в Україні та політику влади. Окрім того, він зазначив, що Кремль хоче представити уряд України в невигідному світлі, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

"Я думаю, що Росія намагається вплинути на українські вибори, так само як вони намагалися вплинути на вибори в Німеччині, Франції. Чого вони не розуміють, так це те, що українці змінилися, у них сильніше відчуття національного духу та ідентичності", – заявив він.

Дипломат акцентував увагу на важливості того, щоб Україна була сильною та стійкою демократією, яка не потребуватиме воєнного стану як довготермінового рішення.

"Я думаю, що існують конкретні причини, чому український уряд вирішив запровадити воєнний стан в обмеженому форматі – на 30 днів і лише у декількох регіонах країни, щоб це не зачіпало президентські вибори, але дозволило мобілізацію призовників, рух військових сил", - додав Волкер.

Окрім того, представник Держдепу підкреслив, що з санкціями "треба бути обережними та дотримуватися духу чинних". Вони не можуть бути каральними щодо звичайних російських і українських громадян.

Як повідомляв ONLINE.UА, США прийняли рішення провести розвідку у зв’язку з останніми агресивними діями РФ проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?