Київ та Москва сядуть за стіл переговорів щодо транзиту російського газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Київ та Москва сядуть за стіл переговорів щодо транзиту російського газу

Київ та Москва сядуть за стіл переговорів щодо транзиту російського газу
Джерело:  online.ua

Україна, Росія та Євросоюз можуть провести тристоронні переговори стосовно транзиту російського газу вже на початку 2019 року . Про це повідомили у Єврокомісії за підсумками зустрічі віце-президента ЄК Мароша Шефчовіча та глави МЗС України Павла Клімкіна, передає ONLINE.UA.

Шефчовіч має надію, що сторонам вдасться дійти згоди у газовому питанні. На його думку, це спільне завдання Європейської комісії, уряду України, "Нафтогазу" та європейських споживачів.

"Єврокомісія готова посприяти у цьому процесі як в найближчі тижні, так і протягом усього 2019 року, оскільки це є ключовим елементом тристоронніх газових переговорів. Їх успішний результат, а саме довгостроковий транзит газу через Україну в ЄС надійним і економічно ефективним способом, має першорядне значення для енергетичної безпеки європейських споживачів", - каже віце-президент ЄК.

Також зазначається, що для досягення прогресу безпосередньо переговорам, вірогідно, передуватимуть технічні зустрічі експертів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що суд Швейцарії ухвалив рішення по "Північному потоку-2" на користь України, згідно з яким компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, що є власником і оператором будівництва російського газопровода, заборонено здійснювати будь-які виплати "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?