Волкер пояснив, що конкретно допоможе стримувати Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер пояснив, що конкретно допоможе стримувати Росію

Волкер пояснив, що конкретно допоможе стримувати Росію
Джерело:  Голос Америки

Спеціальний представник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що у відповідь на агресію Москви у Керченській протоці "треба бути обережними та дотримуватися духу існуючих санкцій". Окрім того, він перечислив можливі важелі впливу, які допоможуть стримувати РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

За словами американського дипломата, пропозиція обмеження права російських суден заходити в іноземні порти - це "сильна та оригінальна відповідь".

"Одна з президентів земель у Німеччині, можливий наступний лідер ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер, говорила про можливість заборонити російським суднам, які йдуть з Криму чи Азовського моря, заходити в європейські порти. Це дуже сильна та оригінальна відповідь. Подивимося, чи вони розвиватимуть цю ідею, і ми це також розглянемо", - розповів спецпредставник Держдепартаменту.

Він також прокоментував можливість відключення Росії від системи SWIFT. Волкер сказав, що це "називають ядерною опцією, але вона залишається".

"Це дорого коштуватиме і для Росії, і для наших союзників. Але ми мусимо мати цю можливість, тому що ми не можемо допустити, аби Росія робила наступні агресивні кроки, як цей", - додав Волкер.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше представник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що Росія намагається вплинути на вибори в Україні та політику влади. Окрім того, він зазначив, що Кремль хоче представити уряд України в невигідному світлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?