НБУ втішив українців позитивним прогнозом на 2019 рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ втішив українців позитивним прогнозом на 2019 рік

НБУ втішив українців позитивним прогнозом на 2019 рік

В НБУ зробили позитивний прогноз щодо кредитування ринку нерухомості в Україні у наступному році. Так, перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що регулятор розраховує на зростання темпів кредитування в країні. Зокрема, йдеться й про кредитування у сфері нерухомості, передає ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правд у".

"У 2018 році темпи кредитування населення зростали дуже високими темпами. Вони становили приблизно 40% рік до року. Ця тенденція почалась на початку 2017 року, і ми очікуємо, що наступного року зростання кредитування продовжиться", - зазначила Рожкова.

Представниця НБУ наголошує, що лідерами було споживче кредитування або заставні кредити. Хоча відновлюється в Україні й кредитування нерухомості.

"Іпотека починає відновлюватися, хоча тенденції нестійкі... Банки концентруються на кредитуванні сільського господарства, будівництва, переробної промисловості", – пояснила представниця НБУ.

Також в Національному банку України переконують, що ситуація на готівковому валютному ринку на сьогоднішній день є результатом зумовленого останніми новинами психологічного чинника.
Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  Національний банк України дав завдання банкам поповнити банкомати готівкою, щоб задовольнити можливе збільшення попиту населення на готівку у зв’язку з введенням воєнного стану. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?