"Ми хочемо війни?": в ОБСЄ виступили з неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми хочемо війни?": в ОБСЄ виступили з неочікуваною заявою

"Ми хочемо війни?": в ОБСЄ виступили з неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер заявив, що організація та європейський континент загалом опинилися у кризі. Про це він повідомив у виступі на відкритті міністерської зустрічі, передає ONLINE.UA.

"Фундаментальні принципи порушені", - заявив швейцарський дипломат, який, до слова, був призначений на посаду генсека ОБСЄ у 2017 році.

Він почав свою промову з констатації кризи, однак чомусь не пояснив, хто став її винуватцем.

"У нас (європейських держав, членів ОБСЄ. - ред) спільне майбутнє, але схоже, що у нас немає спільного бачення цього майбутнього... Чого ми хочемо? Ми хочемо війни?" - звернувся він із риторичним запитанням.

Варто зазначити, що у промові Гремінгера не пролунало слово "Росія". Про російську агресію проти України він згадував із терміном, що завжди застосовується в рамках ОБСЄ – "криза в та навколо України".

На його думку, "для завершення конфлікту на Сході України потрібні нові політичні стимули". ОБСЄ готово бути посередником, але ідеї повинні генерувати сторони конфлікту.

"Перший крок до довіри – діалог. Навіть за часів холодної війни сторони мали діалог, щоби запобігти війні", - каже генсек.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  делегація Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ покинула зал засідань, заявивши, що нібито зафіксувала  порушення регламенту під час голосування за резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?