У Путіна знайшли нову "перешкоду" для миру в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна знайшли нову "перешкоду" для миру в Україні

У Путіна знайшли нову "перешкоду" для миру в Україні
Джерело:  online.ua

В Кремлі знайшли ще одну "вагому причину", яка блокує можливість "врегулювання кризи" в Україні. Так, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що Київ втручається у справи церкви і це створює нові перешкоди для вирішення вже існуючих проблем, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Зусилля щодо врегулювання української кризи наштовхуються на все нові перешкоди, включаючи грубе втручання держави в справи церкви, що лише погіршує і без того непросту внутрішньополітичну ситуацію, розколює суспільство", - заявив він, виступаючи на відкритті 25-го засідання Ради міністрів закордонних справ країн - учасниць Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Зазначимо, що вже 15 грудня відбудеться об’єднавчий собор щодо української автокефалії. 29 листопада Синод Вселенського патріархату оголосив, що підготував конституційну хартію (статут) для української церкви.

Нагадамо, нещодавно предстоятель української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що РФ готує підґрунтя для того, щоб втрутитися в Україну із військовою силою. Новим приводом має стати нібито захист російської церкви Московського патріархату в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, настоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет не буде балотуватися на посаду предстоятеля Єдиної помісної церкви на Об’єднавчому соборі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?