Путін та Лукашенко посварилися на саміті - названа причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Лукашенко посварилися на саміті - названа причина

Путін та Лукашенко посварилися на саміті - названа причина
Джерело:  online.ua

Президенти Росії і Білорусі Володимир Путін та Олександр Лукашенко під час засідання саміту Євразійського економічного союзу в Санкт-Петербурзі посперечалися через ціну на газ для Білорусі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Зазначається, що білоруський лідер нагадав про різні умови для білоруських споживачів газу, для яких паливо коштує $130 за тисячу кубометрів, у той час як для російських у сусідній Смоленській області - $70. Очільник Кремля на це відповів, що якби для Білорусі була ринкова ціна газу, вона була б під $200 за тис. кубометрів, а не $127 і $129.

"Коли преса покине зал – ми подискутуємо", - відповів Путін Лукашенко.

Варто зазначити, що раніше президент Білорусі заявляв, що ціни на газ заважають конкуренції білоруських підприємств.

"Якщо нерівні умови, з часом на наших підприємствах можна "поставити хрест". Ви, припустимо, по 40 доларів газ отримуєте, а ми по 200-250. Різниця величезна. Ми тоді повинні скорочувати витрати, у нас тоді зарплата не виходить, як в Росії", - заявив Лукашенко.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність Мінська взяти під контроль російсько-український кордон на Донбасі і супроводити проведення фейкових "виборів" в ОРДЛО. Таким чином білоруський лідер вирішив посприяти вирішенню конфлікту на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко пригрозив адекватною відповіддю США, якщо американські бази з’являться поблизу білоруського кордону в Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?