Флот США хоче увійти в Чорне море - з'явилася реакція РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Флот США хоче увійти в Чорне море - з'явилася реакція РФ

Флот США хоче увійти в Чорне море - з'явилася реакція РФ
Джерело:  online.ua

Військова присутність США лише посилить напруженість у Чорноморському регіоні. З такою заявою виступив глава комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

На його думку, США повідомили Туреччину про плани відправки американських кораблів у Чорне море, оскільки згідно з конвенцією Монтре від 1936 року нечорноморські держави зобов'язані повідомляти про подібні плани за 15 днів. Чиновник також додав, що якщо порядок збережений, то формально немає перешкод для заходу американських судів у Чорне море, де вони можуть бути 21 день.

 Трохи згодом Косачов заявив, що американським військовим кораблям нічого робити в Чорному морі.

"Американська військова присутність може лише посилити (і точно підсилить) напруженість в регіоні, навіть з урахуванням того, що воно носить лише символічний характер: в черговий раз показати прапор в регіоні за десятки тисяч кілометрів від американського континенту, підтвердити, що Америка стоїть на боці України в ситуації, що склалася", - сказав Косачев.

За його словами, посилення військової присутності США в регіоні має відношення і "до запланованого наступу Збройних сил України на Донбасі", про що постійно говорять в Кремлі.

Як повідомляв ONLINE.UА, 5 грудня американський ракетний есмінець  USS McCampbell проплив у водах Японського моря в безпосередній близькості від затоки Петра Великого на півдні Приморського краю Росії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?