"Звільніть їх": в УПЦ МП звернулися до Путіна з неочікуваним проханням
Категорія
Україна
Дата публікації

"Звільніть їх": в УПЦ МП звернулися до Путіна з неочікуваним проханням

"Звільніть їх": в УПЦ МП звернулися до Путіна з неочікуваним проханням
Джерело:  online.ua

Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням звільнити захоплених українських моряків, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційне звернення священослужителя.

"На прохання віруючих людей Українського Полісся, від імені духовенства Сарненського-Поліської єпархії Української Православної Церкви і від себе особисто, звертаюся до Вас з проханням про допомогу: допоможіть звільнити воїнів-моряків, які стали заручниками події 25 листопада 2018 року в акваторії Азовського моря", - написав він.

Митрополит наголосив, що не може давати оцінку політичним подіям, однак має певні християнські обов'язки.

"Мій християнський обов'язок, як архієрея Православної Церкви, об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов'язує мене, як і моя християнська совість, співчувати постраждалим морякам та їхнім родинам, і не мовчати, коли страждають люди і їхні близькі, враховуючи, що один з моряків родом з Полісся", - додав Анатолій.

Митрополит безпосередньо звернувся з проханням звільнити моряків з полону, "щоб вони змогли зустріти Різдво Христове зі своїми люблячими рідними".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Путін висунув гучні особисті звинувачення Порошенко  і вперше прокоментував дії російських прикордонників в Керченській протоці під час затримання українських кораблів і моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?