В Україну їде президентка Литви Даля Грибаускайте
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну їде президентка Литви Даля Грибаускайте

В Україну їде президентка Литви Даля Грибаускайте
Джерело:  online.ua

З офіційним візитом в Україну їде президентка Литви Даля Грибаускайте - вона прибуде уже 7 грудня, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що в рамках візиту заплановано переговори Грибаускайте з президентом України Петром Порошенком в рамках засідання Ради президентів України і Литви та підписання низки двосторонніх документів.

Окрім того, відомо, що Петро Порошенко і Даля Грибаускайте візьмуть участь в роботі другого Українського жіночого конгресу.

Даля Грибаускайте – перша жінка на посаді президента Литви. Причому литовці вже двічі поспіль обирали її президенткою країни. Також раніше вона була комісаркою Єврокомісії з бюджету і фінансового планування (2004–2009), міністеркою фінансів Литви (2001–2004), віце-міністеркою закордонних справ (2000–2001) і віце-міністеркою фінансів (1999–2000).

Раніше Даля Грибаускайте заявляла, що проблема Литви — її дружба в зовнішній політиці «з різними злиднями», а потрібно шукати друзів у Західній Європі. Після свого обрання президентом вона пом'якшила власну позицію, заявивши, що в зовнішній політиці має намір продовжувати й розвивати курс допомоги у справі демократизації країн СНД — України, Грузії і Білорусі.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Грибаускайте заявила, що Росія цинічно порушує міжнародні угоди і веде "пряму агресивну війну проти України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?