США почали погрожувати РФ через захоплення в полон українських моряків
Категорія
Політика
Дата публікації

США почали погрожувати РФ через захоплення в полон українських моряків

США почали погрожувати РФ через захоплення в полон українських моряків
Джерело:  Голос Америки

Росія повинна повернути захоплених українських моряків до Різдва або Нового року. З даною вимогою виступив спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За його словами, Вашингтон на даний момент розглядає посилення тиску на Росію у зв'язку із затриманням українських моряків, але висловив сподівання, що РФ негайно поверне усіх затриманих до зимових свят.

"Вони мають звільнити моряків. Зробити це, як жест доброї волі перед Різдвом, перед Новим роком, повернути моряків додому, повернути судна... Їх безпідставно атакували у відкритих водах, заарештували. Вони (росіяни) мають вдатися до деескалації ситуації та повернути їх (моряків)", - підкреслив дипомат.

Окрім того, він додав, що деякі європейські союзники США говорили ймовірність ведення нових санкцій проти Росії чи посилення існуючих: "Я думаю, що це гідна ідея, ми її розглянемо".

"Росія має відновити діалог з Україною на базі Договору 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки. Території обох країн входять до Азовського моря. Обидві країни мають право та потребу використовувати море для руху транспорту. І Росія має до цього повернутися", – наголосив спецпред Держдепу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Порошенко закликав союзників України до дій проти Росії через ситуацію в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?