Винна тільки Росія: влада США заступилася за Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Винна тільки Росія: влада США заступилася за Україну

Винна тільки Росія: влада США заступилася за Україну

Влада США заявила, що вина за ескалації конфлікту в Азово-Керченській акваторії лежить тілька на російській стороні. З даною заявою виступив голова американської делегації на міністерській зустрічі ОБСЄ Весс Мітчел під час спеціальної дискусії щодо мілітаризації окупованого Криму, Чорного та Азовського морей, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Окрім того, він назвав абсурдними звинувачення, пред’явлені українським морякам.

"Росія звинуватила українських моряків у незаконному перетину кордону РФ. Це звинувачення вражає, адже Крим – це Україна. По суті РФ звинувачує українських моряків у перетині українського кордону!", - пояснив він позицію Державного департамента.

Дипломат також підкреслив, що претензії "до обох сторін", які лунають від окремих світових гравців, є некоректними, оскільки Україна не несе відповідальності за ці події.

"Україна навіть не відкривала вогонь. Це не та ситуація, коли можна звинувачувати дві стороні. Винна одна сторона, і це – Росія... США закликає РФ невідкладно відпустити моряків та віддати захоплені судна Україні. Агресія на Азові – це прорахунок Росії, вона лише посилила тиск міжнародної спільноти на себе", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?