В Міноборони нарешті пояснили, чому українські моряки не стріляли у відповідь росіянам на Азові
Категорія
Політика
Дата публікації

В Міноборони нарешті пояснили, чому українські моряки не стріляли у відповідь росіянам на Азові

В Міноборони нарешті пояснили, чому українські моряки не стріляли у відповідь росіянам на Азові
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що українські моряки, яких Росія захопила в полон під час провокації в Азовському морі показали себе героями, не давши приводу для Москви почати вторгнення в Україну. Адже, якби вони відкрили вогонь у відповідь проти росіян, то РФ почала би повномасштабну війну проти України, передає ONLINE.UA.

"Побувати в стані, в якому були наші моряки, – ви знаєте, це дуже важка історія. Вони герої. Тому що, якщо б вони відкрили вогонь, я думаю, що навряд чи у нас сьогодні відбувалася би ця передача, і було би все по-іншому. Тому що Російська Федерація чекала і готувала цю провокацію", – сказав чиновник.

На його думку, лише витримка моряків врятувала Україну від повномасштабної агресії Росії.

"Тому що з тих перехватів, які ми бачимо, з перемовин, які велись між кораблями ФСБ Росії і Чорноморського флоту та нашими моряками, де вони ображали, де вони нахабно себе вели, де вони в кінці кінців застосували зброю, – тільки витримка спасла ситуацію від широкомасштабної агресії", – додав Полторак.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії  Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.  Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?