У Путіна відповіли, чи відпустить РФ полонених моряків до суду
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відповіли, чи відпустить РФ полонених моряків до суду

У Путіна відповіли, чи відпустить РФ полонених моряків до суду
Джерело:  online.ua

Українські моряки, взяті в полон після обстрілу їхніх кораблів у Чорному морі, залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур. З даною заявою виступив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час спілкування з журналістами після міністерської зустрічі ОБСЄ, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Російський дипломат підтвердив, що українські консули отримали допуск до полонених, і запевнив, що "вони почуваються добре".

"Вони зараз під слідством. Коли закінчиться слідство - буде суд. Вони порушили російське і міжнародне право, вторглися в наші територіальні води. До завершення судових процедур не вважаю можливим звільнення моряків. "Коли буде рішення суду - тоді й будемо вирішувати", - заявив Лавров.

Лавров стверджує, що в цій ситуації будь-яка країна затримала б українські військові кораблі.

"США он взагалі віддали наказ стріляти в того, хто перетне кордон. Ми так не робили", - заявив він.

Як відомо, насправді російський флот перед захопленням обстріляв українські кораблі, поранивши трьох моряків.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше представник Держдепартаменту з питань України  Курт Волкер заявив, що Росія намагається вплинути на вибори в Україні та політику влади.  Окрім того, він зазначив, що Кремль хоче представити уряд України в невигідному світлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?