"Ми отримуємо персональні погрози від Кремля": Грибаускайте шокувала неочікуваним зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми отримуємо персональні погрози від Кремля": Грибаускайте шокувала неочікуваним зізнанням

"Ми отримуємо персональні погрози від Кремля": Грибаускайте шокувала неочікуваним зізнанням
Джерело:  online.ua

З офіційним візитом в Україну прибула президентка Литви Даля Грибаускайте - вона вже встигла зустрітися з українським лідером Петром Порошенко та обговорити чимало важливих питань, зокрема і агресію РФ проти України в Азовському морі, передає ONLINE.UA.

Прес-служба президента повідомляє, що зустріч розпочалася з урочистої церемонії біля Маріїнського палацу, але далі тривала у закритому форматі. Головний меседж прес-конференції, що відбулася після завершення зустрічі – Литва в усьому підтримує Україну, визнає Росію агресором та планує ввести санкції щодо людей, причетних до захоплення суден в Азовському морі.

"Мова йде про наші національні санкції проти людей, які не зможуть тепер займатися економічною та інакшою діяльністю в Литві. Непросто бути першими, хто запроваджує санкції. Ми отримуємо персональні погрози від Росії, як-от, наприклад, мій міністр закордонних справ", - розповіла лідерка Литви на прес-конференції.

Петро Порошенко наголосив, що Київ пітримує санкції Литви і закликає інших партнерів слідувати цьому прикладу.

Варто зазначити, що сторони підписали двосторонні документи. Зокрема, Договір про стратегічне партнерство на два роки, про реадмісію та про співпрацю у сфері трудової міграції, який дозволить захистити заробітчан в обох країнах.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Грибаускайте заявила, що Росія цинічно порушує міжнародні угоди і веде "пряму агресивну війну проти України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?