Путін назвав Україну "помилкою історії"
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін назвав Україну "помилкою історії"

Путін назвав Україну "помилкою історії"
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін у 2008 році на засіданні Ради НАТО-Росія намагався відмовити альянс від співпраці з Україною.Про це розповів міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс на конференції в МЗС України, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Президент Путін як зазвичай намагався повчати союзників НАТО: "З ким ви співпрацюєте? З Україною? Це – не країна, це якесь штучне утворення, помилка в історії", - процитував литовський міністр слова російського президента.

Він також додав, що представники країн НАТО дивилися на Путіна зі здивуванням.

"Вони не могли повірити в ці слова, вони думали, що може щось не так зрозуміли", - додав він.

Міністр нагадав, що на саміті-2008 у Бухаресті союзники офіційно підтвердили, що Україна стане членом блоку в майбутньому.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію звільнити українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки, і не перешкоджати руху кораблів в Азовському морі. Окрім того, він запевнив, що Україна отримає підтримку Альянсу у вирішенні цього питання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?