У Німеччині вибрали наступника Меркель: хто очолив правлячу партію країни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині вибрали наступника Меркель: хто очолив правлячу партію країни

У Німеччині вибрали наступника Меркель: хто очолив правлячу партію країни
Джерело:  Reuters

Правляча в Німеччині партія "Християнсько-демократичний союз", яку очолювала Ангела Меркель з 2002 року, вибрала нового лідера. Замість Меркель її очолила Аннегрет Крамп-Карренбауер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням Reuters.

Наступниця Меркель була обрана в ході голосування, яке відбулося 7 грудня після того, як канцлерка ФРН Ангела Меркель оголосила про свій відхід з поста голови партії. На голосуванні в Гамбурзі Крамп-Карренбауер отримала 517 голосів з 999, обігравши в другому турі політичного опонента Меркель Фрідріха Мерца, за якого проголосували 482 депутата.

Слід зазначити, що наступниця Меркель була генеральною секретаркою ХДС, тобто очолювала апарат партії. Др цього вона була прем'єркою німецької землі Саарланд. В ході передвиборної кампанії Аннегрет Крамп-Карренбауер спробувала запевнити, що не стане "міні-Меркель", виступивши із заявою про те, що з Росією треба бути жорсткіше.

Зокрема, Аннегрет Крамп-Карренбауер публічно висловила потужну підтримку Україні в зв'язку з нападом Росії в Азовському морі. Наступниця Меркель закликала "покарати" Путіна через "Північний потік-2". Також ініціативою наступниці Меркель стала пропозиція закрити російським судам, що базуються в Азовському морі, захід у європейські порти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ангела Меркель виступила з прощальною промовою перед членами правлячої партії Німеччини, яку вона очолювала 16 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?