Не тільки SWIFT: російські банки готуються до відключення від міжнародних систем Visa і Mastercard
Категорія
Економіка
Дата публікації

Не тільки SWIFT: російські банки готуються до відключення від міжнародних систем Visa і Mastercard

Не тільки SWIFT: російські банки готуються до відключення від міжнародних систем Visa і Mastercard
Джерело:  online.ua

Центробанк Росії не виключає відключення російських банків від міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard. Регулятор закликав малі банки знайти запасного партнера по обслуговуванню карт, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету "Ведомости".

Джерело пояснює, що російські малі банки часто не працюють з міжнародними платіжними системами безпосередньо, а проводять операції через великі банки-партнери. Тому Центробанк Росії розіслав малим банкам рекомендаційні листи із закликом знайти запасних партнерів, так як Росія може бути відключена від міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard.

Відзначається, що якщо США введуть санкції проти найбільших російських банків, в рамках яких відключать їх від міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard, то на платежі всередині Росії це не вплине, тому що вони проводяться через Національну систему платіжних карт. Але в інших країнах карти росіян Visa і Mastercard працювати не будуть.

Підкреслюється, що для кожного банку зміна банку-партнера є довгим і болючим процесом, який може займати до півроку і супроводжуватися збоями в роботі банківських карт. Більш того, зміна процесингового контрагента для банку обійдеться приблизно в 100 тисяч доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що в зв'язку з нападом Росії на українські кораблі в Керченській протоці російські банки можуть бути відключені від міжнародної системи передачі фінансової інформації SWIFT.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?