Лондон затвердив чорний список російських олігархів, наближених до Путіна: відомі перші імена
Категорія
Політика
Дата публікації

Лондон затвердив чорний список російських олігархів, наближених до Путіна: відомі перші імена

Лондон затвердив чорний список російських олігархів, наближених до Путіна: відомі перші імена
Джерело:  online.ua

Британська розвідка склала чорний список російських олігархів, наближених до Путіна, який вже затвердила прем'єрка Великої Британії Тереза Мей. До нього увійшли діячі російського бізнесу, на яких британська влада має намір чинити тиск, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Daily Telegraph.

Джерело, посилаючись на спецслужби Великої Британії, не вказало, скільки імен включили в чорний список, але уточнило, що в нього увійшли - Роман Абрамович, Ігор Сечин, Алішер Усманов, Олег Дерипаска, а також Аркадій та Борис Ротенберги.

"Дані особи були ідентифіковані як такі, що мають надзвичайно тісні професійні і фінансові відносини з президентом Володимиром Путіним. Ми вважаємо, що вони беруть участь в угодах Кремля по цілому ряду напрямів, в тому числі використовують свої фінансові можливості на користь російської держави", - уточнили в британських спецслужбах.

Там же відзначили, що стосовно внесених до чорного списку осіб будуть прийняті ряд заходів, спрямовані на обмеження їм свободи маневру і можливості вільно подорожувати і працювати у Великій Британії, Європі та інших країнах.

"Вплив на цих людей буде важливою частиною відповіді уряду Великої Британії на напад в Солсбері", - підкреслили в британських спецслужбах, додавши, що чорний список російських олігархів буде переданий союзникам в США і Європу.

Слід додати, що Романа Абрамовича, за даними джерела, включили в чорний список як найважливішого фінансового спонсора Путіна, Дерипаску - як фінансового спонсора Кремля, що має тісні стосунки з підрозділами військової розвідки ГРУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британська влада готує рішення про конфіскацію та замороження активів десятків російських олігархів. Обмежувальні заходи будуть прийняті відносно тих друзів Путіна, які не підтвердили законність свого майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?