Погрожували Керченському мосту: у Путіна придумали нові звинувачення захопленим українським кораблям і морякам
Категорія
Україна
Дата публікації

Погрожували Керченському мосту: у Путіна придумали нові звинувачення захопленим українським кораблям і морякам

Погрожували Керченському мосту: у Путіна придумали нові звинувачення захопленим українським кораблям і морякам

У Росії продовжують виправдовуватися за нахабне і незаконне захоплення українських кораблів і моряків в Керченській протоці. Там придумали їм нове звинувачення, заявивши, що ВМС України нібито готували провокаційні акції, загрозливі Керченській протоці.

З новими звинуваченнями на адресу українських кораблів, захоплених в Керченській протоці російськими прикордонниками, виступив перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Интерфакс.

Вольський підкреслив, що Росія закрила Керченську протоку перед захопленням українських кораблів, так як там могла виникнути загроза безпеки мореплавання в Керч-Єнікальському каналі. На думку представника ФСБ, українські кораблі нібито могли провести провокаційну акцію, в результаті якої постраждали б не тільки очікуючи проходу 166 цивільних суден, але і Керченський міст.

"Транспортно-технологічна схема в Керч-Єнікальському каналі діє таким чином, що в районах очікування накопичується велика кількість судів, в тому числі судів з небезпечними вантажами. І будь-яке відхилення від тих правил, які є обов'язковими для всіх судів, можуть привезти до аварій, подій та техногенних катастроф", - виправдався Вольський.

Слід зазначити, що раніше з аналогічною позицією виступав Путін. Він запевняв Меркель і Макрона в тому, що Росія напала на українські кораблі в Азовському морі, тому що ті нібито "пішли в Керч і хотіли підірвати Кримський міст".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна виступили категорично проти введення СММ ОБСЄ в Азовське море для спостереження за ситуацією, що склалася між Росією і Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?