Шум вітру і перше селфі: NASA опублікувало сенсаційні записи з Марса
Категорія
Технології
Дата публікації

Шум вітру і перше селфі: NASA опублікувало сенсаційні записи з Марса

Шум вітру і перше селфі: NASA опублікувало сенсаційні записи з Марса
Джерело:  online.ua

Через десять днів після успішної посадки космічного апарату InSight на Марс оприлюднені перші ексклюзивні записи з Червоної планети. Зокрема, NASA опублікувало аудіозапис, на якому можна почути шум вітру на Марсі, а також перше селфі, зроблене зондом після приземлення, повідомляє ONLINE.UA.

Експерти NASA уточнили, що у InSight не стояло завдання почути звуки Марса, але апарату вперше вдалося їх зафіксувати. При цьому звукові марсіанські хвилі настільки малі, що людина їх не може сприймати чітко. Зонду вдалося почути ці звуки і передати їх на Землю. Фахівці ж збільшили "щум Марсу" на кілька октав, завдяки чому земляне можуть послухати марсіанський вітер за допомогою звукової системи з сабвуфером або навушників.

Крім сенсаційного запису з шумом вітру з Марса, InSight зробив перше селфі на Червоній планеті.

"Підніміть руку, якщо ви перебуваєте на цій новій фотографії з Марса! Ці дві маленькі мікросхеми містять імена більш ніж 2,4 млн осіб, які підписалися летіти зі мною. Ми на Марсі, друзі. Ви всі почесні марсіани!" - йдеться у підписі до фото, оприлюдненому на сторінці NASA InSight в соцмережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як апарат InSight готувався до посадки на Марс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?