Росію запідозрили в організації протестів у Франції: фотодоказ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію запідозрили в організації протестів у Франції: фотодоказ

Росію запідозрили в організації протестів у Франції: фотодоказ
Джерело:  online.ua

До масштабних протестів у Франції можуть бути причетні російські спецслужби. Це підтверджує поява прапора так званої "ДНР" на площі в Парижі під час протестної акції.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ, яка наводить слова глави Служби безпеки України Василя Грицака.

В СБУ переконані, що в масових протестах у Франції беруть участь "радикали", які діють під кураторством ГРУ і ФСБ РФ. Через них Москва веде свою гібридну агресію з метою руйнування європейської стабільності.

 На протестах у Франції з'явився флаг так званої "ДНР" (фото - facebook.com/SecurSerUkraine)

"За спиною мирних мітингувальників вони вдаються до організації заворушень і актів насильства у Франції. За інформацією СБУ російські спецслужби можуть організувати аналогічні провокації в Бельгії, Німеччині, Іспанії, Болгарії та інших європейських країнах", - підкреслили в СБУ.

У відомстві вважають, що Росія використовує свої брудні методи атаки на будь-яку країну, в якій бачить загрозу для себе.

"Щорічно на території РФ при безпосередньому організаційному і фінансовому сприянню російських спецслужб проводились так звані "конференції лідерів правих партій Європи","міжнародні консервативні форуми", збори "глобального революційного альянсу", де ідеологи "руского міра" Олександр Дугін, Сергій Глазьєв і інші озброювали іноземних представників теорії силового повалення європейських демократій. Для отримання "революційного досвіду" радикалів з Європи сотнями вербували для терористичної діяльності в складі НЗФ і спеціально вивозили під виглядом фейкових спостерігачів на псевдовибори в анексуваний Крим і окупований Донбас", - пояснили в СБУ.

Там же підкреслили, що прапор фейкової псевдореспублікі "ДНР" в Парижі під час протестів тримають Сорлін Фабріс (зліва), функціонер так званого "інтеграційного комітету Росія-Донбас", що фінансується російськими спецслужбами, і Ксав'є Моро, фейковий "спостерігач" на "виборах" в ОРДЛО, а також функціонер громадянського суспільства "Схід Франція - Солідарність Донбас", яке також контролюють російські спецслужби.

Слід зауважити, що у Франції вже кілька тижнів тривають масові акції протесту - учасники вимагають скасувати заплановане підвищення податку на бензин.

Тільки 8 грудня на вулиці великих міст Франції вийшли понад 125 тисяч протестувальників. МВС Франції повідомило про понад 1300 затриманих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на вулиці Парижа вперше за 13 років вивели бронемашини через масштабні протести "жовтих жилетів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?