Українським бранцям Кремля виплачуватимуть щомісячну грошову допомогу: названа сума
Категорія
Україна
Дата публікації

Українським бранцям Кремля виплачуватимуть щомісячну грошову допомогу: названа сума

Українським бранцям Кремля виплачуватимуть щомісячну грошову допомогу: названа сума
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко підписав указ про виплату щомісячної грошової допомоги бранцям Кремля, які незаконно утримуються в російських в'язницях, в зв'язку з їх суспільною або політичною діяльністю, повідомляє ONLINE.UA.

Фінансова допомога українським політв'язням буде щомісячно виплачуватися у формі стипендії. Згідно з указом президента "Про державні стипендії імені Левка Лук'яненка", розмір допомоги становитиме три прожитковы мінімуми для працездатних осіб станом на 1 січня 2018 року - 5286 грн.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб уточнили, що грошова допомога буде виплачуватися не тільки українським політв'язням в Росії, але і незаконно утримуваним українцям на території ОРДЛО. Виплата стипендії не буде залежати від розміру одержуваної стипендіатом зарплати, пенсії та інших соціальних виплат. Відзначається, що в рік призначається до 100 подібних стипендій.

Слід додати, що раніше український уряд виніс розпорядження виплатити захопленим російськими силовиками в Керченській протоці українським морякам по 100 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що сім'я Олега Сенцова отримала престижну польську премію "За людську гідність".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?