Кремль планує "засудити" полонених українських моряків: Україна готує жорстку відповідь
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль планує "засудити" полонених українських моряків: Україна готує жорстку відповідь

Кремль планує "засудити" полонених українських моряків: Україна готує жорстку відповідь
Джерело:  online.ua

Українські моряки, незаконно захоплені російськими силовиками в Керченській протоці, є військовополоненими. Але в Росії, порушуючи положення Женевської конвенції, вирішили "судити" їх, на що Україна готує жорстку відповідь.

Рішення російської влади влаштувати судилище над українськими моряками прокоментувала заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко в ефірі українського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

Геращенко підкреслила, що ні Україна, ні весь світ, не визнає російські судилища над українськими моряками, незаконно захопленими в полон в Азовському морі. Вона в черговий раз заявила, що полонені українські моряки повинні бути звільнені негайно і без будь-яких умов.

"Україна буде робити все, щоб всі причетні до обстрілу українських кораблів і до цих судилищ понесли персональні санкції, відповідали в міжнародних судах і були покарані. Ми ніякі судилища не визнаємо, як і весь світ, і вимагаємо негайного звільнення моряків", - жорстко підсумувала Геращенко, коментуючи плани Кремля "засудити" українських моряків нібито за "вторгнення в територіальні води Росії".

З аналогічною заявою раніше виступала представниця президента України у Верховній Раді Ірина Луценко. Вона уточнювала, що українські моряки, яких Росія незаконно захопила в Керченській протоці, є військовополоненими і не підлягають обміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко пригрозив Путіну кораблями НАТО в Чорному морі і закликав його забратися з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?