Порошенко звернувся з несподіваним проханням до глави УПЦ МП Онуфрія
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко звернувся з несподіваним проханням до глави УПЦ МП Онуфрія

Порошенко звернувся з несподіваним проханням до глави УПЦ МП Онуфрія
Джерело:  online.ua

Український глава звернувся до настоятеля УПЦ МП Онуфрія з проханням посприяти по церковній лінії звільненню українських моряків, незаконно захоплених в полон російськими силовиками в Азовському морі.

Про це президент повідомив на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Вчора і позавчора я розмовляв з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату Блаженнійшим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб по лінії церкви вжити відповідних заходів для того, щоб повернути наших моряків. Я не буду зупинятися перед будь-якою можливістю для того, щоб повернути наших солдатів. Ми будемо молитися і сподіватися, що це відбудеться якомога швидше", - повідомив Порошенко.

Він підкреслив, що буде використовувати будь-які засоби для того, щоб швидше звільнити моряків, які потрапили в полон. Порошенко нагадав, що хотів особисто вимагати цього у Путіна, але російський глава як і раніше уникає розмови.

Порошенко наголосив, що звертався з проханням вплинути на Москву не тільки до Онуфрія, а й до багатьох світових лідерів. Зокрема, відразу ж після отримання інформації про обстріл українських кораблів, Порошенко провів переговори з главою НАТО Йенсом Столтенбергом, канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, державним секретарем США Майком Помпео, президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом і багатьма іншими лідерами країн світу і міжнародних організацій.

Президент України нагадав, що захоплені Росією українські моряки є військовополоненими і повинні бути негайно звільнені. Він пригрозив, що в іншому випадку Росія буде притягнута до відповідальності.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступниця голови ВР Ірина Геращенко повідомила, яку відповідь готує Україні на плани Кремля влаштувати судилища над українськими моряками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?