Померла відома російська правозахисниця, що виступала проти Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Померла відома російська правозахисниця, що виступала проти Путіна

Померла відома російська правозахисниця, що виступала проти Путіна
Джерело:  online.ua

У Москві померла відома російська правозахисниця Людмила Алексєєва, яка відома своїми жорсткими висловлюваннями проти Путіна і його збройної агресії в Україні. Алексєєва померла на 92-му році життя в одній з клінік - вона до останнього дня працювала і давала доручення своїй помічниці, повідомляє ONLINE.UA.

Нагадаємо, Людмила Алексєєва була найстаршою російською правозахисницею. Вона була однією із засновників Московської Гельсінкської групи.

Після початку збройної агресії Росії проти України в 2014 році Алексєєва неодноразово закликала Путіна відмовитися від військового нападу на українців, підкреслюючи, що їй соромно за те, що робить Росія по відношенню до України.

Також Алексєєва була в числі підписантів так званої Резолюцію Маршу Миру, в якій вимагалося від російської влади "припинити агресивну авантюру", а також вивести з території України російські війська і "припинити пропагандистську, матеріальну і військову підтримку сепаратистів на Південному Сході України".

"Не звертайте уваги на те, що я росіянка. Мені соромно за те, що ми робимо по відношенню до України. Повірте мені, я не одна така. У нас таких людей багато. Ми не всі імперіалісти", - заявляла Алексєєва в 2017 році .

Також правозахисниця раніше закликала Україну бути успішною, так як це дозволить Росії швидше позбутися від імперських геномів.

"Зараз наші справи дуже кепські. Нам зовсім не до цієї війни. Санкції не знімають. Економіка у нас не піднімається. Тому я не думаю, що росіяни хочуть війни. Чесно кажучи, я як росіянка заздрю українцям. Звичайно, у них дуже скрутне становище , але вони хоча б йдуть правильним шляхом", - стверджувала правозахисниця.

Крім цього, Алексєєва називала підлістю рішення окупантів Криму, яким вони заборонили в'їзд на батьківщину лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. Вона також підкреслювала, що кримчани програли, після того, як Крим став "російським", так як в Україні "навіть при Януковичі було вільніше, ніж в РФ зараз".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії помер соратник президента РФ Володимира Путіна - начальник Головного (розвідувального) управління Генштабу ЗС РФ генерал-полковник Ігор Коробов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?