Янукович зібрався на лікування до Ізраїлю: в Україні готуються до дій
Категорія
Україна
Дата публікації

Янукович зібрався на лікування до Ізраїлю: в Україні готуються до дій

Янукович зібрався на лікування до Ізраїлю: в Україні готуються до дій
Джерело:  NV

Якщо екс-президент України Віктор Янукович, якого звинувачують в державній зраді, вирішить все-таки виїхати на лікування до Ізраїлю, то українська сторона звернеться в цю країну з вимогою видати підозрюваного.

Про те, як буде діяти Україна, в разі, якщо Янукович зважиться виїхати за межі Росії, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі радіо "Новое Время", повідомляє ONLINE.UA.

Матіос підтвердив, що Януковича дійсно оголосили в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Він зазначив, що хоч Ізраїль і не є учасником міжнародної організації кримінальної поліції, практики міжнародного правового співробітництва між Генпрокуратурою і державою Ізраїль є.

При цьому Матіос підкреслив, що не вірить в те, що Янукович вирішить виїхати за межі Росії, де ховається від правосуддя. Якщо ж це станеться, то Україна буде вимагати екстрадиціі колишнього президента, якого обвинувачують в державній зраді.

"Я дуже сумно вірю в будь-яке переміщення через межі резервації, де знаходиться екс-президент України за народженням і походженням, ця екс-резервація - це рівно Ростовська область і якесь невеличке територіальне утворення там, де він проживає під охороною точно не українців, а спецслужб іншої держави. Це мені дає підстави вважати, що там йому і місце, його нікуди, ніхто і ніколи не буде переміщати", - переконаний головний військовий прокурор України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд відмовився зупиняти кримінальне провадження проти Януковича через його хворобу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?