В незалежній країні має бути незалежна церква: патріарх Кирило здивував новою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

В незалежній країні має бути незалежна церква: патріарх Кирило здивував новою заявою

В незалежній країні має бути незалежна церква: патріарх Кирило здивував новою заявою
Джерело:  online.ua

Московський патріарх Кирило вважає, що УПЦ не можна надавати незалежність, так як її "розкольники погублять життя інших людей", хоча і визнає, що в незалежній країні повинна бути незалежна церква.

Про це глава РПЦ заявив під час звернення до віруючих після літургії в одному з російських храмів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Интерфакс.

При цьому Кирило зазначив, що вважає правими прихильників автокефалії України, які домагаються незалежності української православної церкви. Але він категорично проти автокефалії УПЦ.

"Ті, хто прагнуть затвердити так звану незалежну церкву, виконані злоби, готові насильно добиватися своєї мети і погубити життя інших людей. Але ми віримо, що церква православна встоїть, що ніякі розколи, ніякі розкольницькі об'єднання, ніяке участь світської влади, ніяка злобна і войовнича риторика, не здатні будуть відірвати віруючих від життя у світлі божому ", - заявив глава РПЦ.

Нагадаємо, об'єднавчий собор, який дасть старт створенню єдиної помісної церкви України, відбудеться 15 грудня. РПЦ і її представтелі відмовилися брати в ньому участь, вважаючи це церковне зібрання і рішення Вселенського патріархату незаконними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава УПЦ МП Онуфрій не знайшов слів для відповіді на лист патріарха Варфоломія, який запросив його на Об'єднавчий собор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?