Робота проводиться, але результатів поки немає: у Онуфрія відповіли на прохання Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Робота проводиться, але результатів поки немає: у Онуфрія відповіли на прохання Порошенка

Робота проводиться, але результатів поки немає: у Онуфрія відповіли на прохання Порошенка
Джерело:  ТАРС

УПЦ МП знаходиться в постійному переговорному процесі з РПЦ щодо питання звільнення українських моряків, незаконно захоплених Росією в полон. Онуфрій неодноразово звертався з проханням до Кирила, щоб по церковній лінії натиснути на Кремль, але поки безрезультатно.

Таким чином відповіли на прохання Порошенка в УПЦ МП, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент запевнив, що Онуфрій бере активну участь в процесі звільнення українських моряків і військових, яких незаконно утримує Росія.

"Поки йде робота, і ця проблема озвучена. Патріарх Кирило дуже зацікавлений, щоб зусилля церкви принесли свій плід, тому ми очікуємо, що будуть якісь результати. Але їх поки немає", - уточнив Климент.

Раніше з проханням зв'язатися з Москвою і вплинути на якнайшвидше звільнення полонених українських моряків до глави УПЦ МП звертався президент України Петро Порошенко. Український глава стверджував, що буде використовувати будь-які засоби для того, щоб швидше звільнити моряків, що потрапили в полон. Порошенко уточнив, що хотів особисто вимагати цього у Путіна, але російський глава як і раніше уникає розмови.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава РПЦ несподівано визнав, що незалежна держава дійсно має право на незалежну церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?