Воєнний стан в Україні: в яких областях почалися масштабні військові збори
Категорія
Україна
Дата публікації

Воєнний стан в Україні: в яких областях почалися масштабні військові збори

Воєнний стан в Україні: в яких областях почалися масштабні військові збори
Джерело:  online.ua

У деяких областях України стартували військові збори в рамках введеного воєнного стану, в зв'язку з агресією Росії в Азовському морі. З 8 грудня військові збори почалися в Харківській області. Вони триватимуть до 22 числа, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони України.

В Україні проходять військові збори (фото - mil.gov.ua)

Відзначається, що військові збори на Харківщині проводяться у формі єдиного стрілецької дня по всій області. Резервісти та військовозобов'язані в рамках зборів пройдуть заняття з вогневої, тактико-спеціальної та медичної підготовки. На базі військових полігонів також будуть проводитися практичні військові навчання. До них залучили понад тисячу військово зобов'язаних і резервістів.

Як в Україні проходять військові збори (фото - mil.gov.ua)

"Збори з військовозобов'язаними та резервістами оперативного резерву другої черги, приписаними до окремої бригади територіальної оборони, в Харківській області триватимуть до 22 грудня", - уточнили в Міноборони.

Військові збори також проводяться в Запорізькій, Чернігівській та Вінницькій областях. Зокрема, до складу команд підрозділів територіальної оборони для захисту кордонів області, буде призвано близько 2,5 тисячі військовозобов'язаних жителів Запорізької області.

Військові збори в Україні (фото - mil.gov.ua)

"Навчальні собори резервістів підрозділів територіальної оборони (ТРО) почнуться в середині грудня, а збори резервістів в бойових частинах - на тиждень раніше. Навчальні збори триватимуть протягом 10-15 діб і закінчаться до Нового року", - йдеться в повідомленні Запорізького обласного військового комісаріату .

Раніше ONLINE.UA публікував фото, як проходять масштабні військові збори в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?