Екстремальна спека з катастрофічними наслідками: вчені зробили тривожний прогноз на 2019 рік
Категорія
Технології
Дата публікації

Екстремальна спека з катастрофічними наслідками: вчені зробили тривожний прогноз на 2019 рік

Екстремальна спека з катастрофічними наслідками: вчені зробили тривожний прогноз на 2019 рік
Джерело:  online.ua

2019 рік стане найспекотнішим в історії людства. Через глобальне потепління на Землі встановиться невблаганна спека, яка призведе до катастрофічних наслідків.

Такий тривожний прогноз на 2019 рік опублікувало видання National Geographic з посиланням на дані Всесвітньої метеорологічної організації, повідомляє ONLINE.UA.

Причиною екстремальної спеки на нашій планеті, за твердженням вчених, стане феномен Ель-Ніньо, яким називають різке підвищення температури поверхневого шару води на сході Тихого океану. Відзначається, що останні чотири роки цей феномен все частіше виникав, в результаті чого викиди двоокису вуглецю досягли рекордних позначок.

Експерти додали, що, починаючи з 2015 року, клімат на Землі ставав більш теплим, а температура повітря досягла найвищих показників з 20 століття. У 2018 році, за їхніми підрахунками, в північній півкулі планети зафіксовано 70 тропічних циклонів або ураганів, що більше середнього значення попередніх періодів.

Вчені попередили, що через екстремальну спеку, яка встановиться на Землі через глобальне потепління, можуть виникнути лісові пожежі, сильні шторми та повені. Через це вони підкреслюють, що проблему глобальних змін клімату більше не можна відкладати, інакше непоправної шкоди для екосистем планети може бути завдано вже до 2030 року, тобто через 12 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені б'ють на сполох через нестримне глобальне потепління, яке перетворить Землю в смертоносну теплицю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?