Причетність Росії до протестів "жовтих жилетів": Франція почала розслідування
Категорія
Світ
Дата публікації

Причетність Росії до протестів "жовтих жилетів": Франція почала розслідування

Причетність Росії до протестів "жовтих жилетів": Франція почала розслідування
Джерело:  Bloomberg

Французька влада почала розслідування щодо причетності Росії до масових протестів "жовтих жилетів", які охопили багато міст країни. Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Зараз ведеться розслідування. Я не буду коментувати, поки слідство не зробило висновки. За ситуацією стежать французькі спецслужби", - повідомив глава МЗС Франції.

Джерело зазначає, що причетність Росії до протестів у Франції була виявлена в соцмережі Twitter - там зафіксували близько 600 акаунтів, з яких велася активна російська пропаганда з використанням хештегу #giletsjaunes (жовті жилети). Як з'ясувалося, з цих аакаунтов зазвичай публікували новини з Великої Британії і США, але зараз головною темой для них стали протести у Франції.

Крім пропаганди в соцмережах, російські ЗМІ також активно висвітлюють протести "жовтих жилетів" і подають інформацію в спотвореній формі. Зокрема вони запевняють, що французькі поліцейські незадоволені політикою Макрона і хочуть підтримати протестуючих, що, за даними джерела, не відповідає дійсності.

Раніше СБУ також оприлюднила докази того, що Росія могла організувати протести у Франції. Українські спецслужби переконані, що Росія може організувати аналогічні провокації в Бельгії, Німеччині, Іспанії, Болгарії та інших європейських країнах, в яких бачить для себе небезпеку.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Путіна нахабно відреагували на звинувачення в причетності Росії до протестів у Франції. Там вважають, що "Київ невтомно розширює межі абсурду", звинувачуючи у всьому російську владу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?