"Залиште нас у спокої": влада Франції жорстко відповіла на звинувачення Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

"Залиште нас у спокої": влада Франції жорстко відповіла на звинувачення Трампа

"Залиште нас у спокої": влада Франції жорстко відповіла на звинувачення Трампа
Джерело:  online.ua

Французький міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан іронічно заявив, що протестувальники у Франції говорять не англійською, і президенту США Дональду Трампу не слід втручатися у внутрішні справи їхньої країни, передає ONLINE.UA з посиланням на LCI.

Зазначимо, що раніше американський лідер написав у Twitter, що акції протесту у Франції відбуваються через неприйняття французами Паризької кліматичної угоди. Він зазначив, що демонстранти скандували "Ми хочемо Трампа!". Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон і Трамп мають різні погляди на угоду і вже публічно дискутували на цю тему.

"Жовті жилети не протестують англійською мовою, наскільки я знаю. Ми не втручаємося у внутрішню американську політику, і ми хочемо, щоб це було взаємно... Я кажу це Дональду Трампу, і французький президент це теж говорить: залиште наш народ у спокої", - заявив французський дипломат.

Як відомо, протести "жовтих жилетів" розпочалися у Франції майже місяць тому у зв’язку з підвищенням цін на пальне, проте згодом коло вимог протестувальників розширилося: вони хочуть підвищення зарплат, зменшення податків і відставки президента.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон нарешті відреагував на масштабні протести, які сколихнули його країну. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?