"Євросоюз має відповісти": Литва виступила з важливою заявою щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Євросоюз має відповісти": Литва виступила з важливою заявою щодо РФ

"Євросоюз має відповісти": Литва виступила з важливою заявою щодо РФ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликав Євросоюз ухвалити санкції проти осіб, причетних до обстрілу українських кораблів поблизу Керченської протоки і захоплення моряків. Про це він заявив перед засіданням Ради ЄС у закордонних справах у Брюсселі, передає ONLINE.UA.

"Ми обговоримо ситуацію, і я сподіваюся, запровадимо санкції проти тих, хто був залучений до так званих виборів на Донбасі", - сказав Лінкявічюс.

Окрім того, дипломат наголосив: заяви Росії про те, що нещодавні військові дії проти українських моряків були відповіддю на провокацію, не відповідають дійсності.

 "Всі розвідувальні джерела кажуть протилежне (до позиції РФ, - ред.). Це – порушення міжнародного законодавства и воно не може залишатися без наслідків. Я не кажу, що рішення буде вже сьогодні, але пов’язані із цим інцидентом санкції мають бути на порядку денному. В першу чергу, я кажу про санкції проти людей, прямо причетних до цього інциденту", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?